Λεπτομέρειες
Τι πρέπει να γνωρίζετε:είναι όμορφο, τροπικό, ετήσιο φυτό που φτάνει σε ύψος περίπου 20 εκατοστά, με αφρώδη κίτρινα λουλούδια και κόκκινο κέντρα προσφέρει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση! Μπορεί να καλλιεργηθεί σε ένα δοχείο,γλάστρα στο μπαλκόνι ή στην ύπαιθρο.
Προέλευση: Προέρχεται από την τροπική Βραζιλία.
Χρήση: Τα λουλούδια και τα φύλλα μπορούν να συλλέγονται όλο το χρόνο, όταν το φυτό είναι σε γλάστρα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως αποξηραμένα η φρέσκα και κατάλληλα για σάλτσες, σαλάτες, κρέας και καρπάτσιο. Το χρώμα του φυτού φέρνει επίσης ένα πολύ ωραίο συναίσθημα όταν το τρώτε, επειδή η πρώτη εντύπωση που δίνει είναι ένα τσίμπιμα σαν καραμέλες που σκάνε στο στόμα και στη συνέχεια μια ξινόγλυκη και καυτερή γεύση. Το άρωμα από κάρδαμο που έχει ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και επίσης βοηθά κατά των φλεγμονών στο στόμα και στο λαιμό. Μόνο δύο μήνες μετά τη σπορά μπορεί να αρχίσει να συγκομιδή.
Πολλαπλασιασμός: Οι νέοι βλαστοί χρειάζονται φως και δεν καλύπτονται, δηλαδή οι σπόροι πιέζονται ελαφρώς στο έδαφος θερμοκηπίου ή χώμα κατάλληλο για βότανα και μπαχαρικά, διατηρείστε να είναι υγρό. Σε θερμοκρασία 12-22 ° С οι σπόροι βλαστούν από 9 έως 14 ημέρες. Αν έχουν σπαρθεί σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να γίνει μετά τα μέσα Μαΐου.
Φροντίδα: Προτιμάτε φως και ηλιόλουστα μέρη, χρειάζεται υγρό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά έδαφος. Δεν χρειάζεται επιπλέον λίπασμα.
-
-
Η ροδιά είναι θάμνος που προέρχεται από την νότιο ή δυτική Ασία, ο οποίος μεταφέρθηκε κατά την αρχαιότητα στο μεσογειακό χώρο όπου και προσαρμόστηκε πολύ καλά. Σήμερα, η καλλιέργεια της ροδιάς έχει μεγάλη εξάπλωση στις ασιατικές χώρες, όπως το Αφγανιστάν, τη Περσία, τις Ινδίες αλλά και στις Μεσογειακές χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Τυνησία κ.α. Η χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ροδιών στον κόσμο είναι το Ιράν με μέση κατανάλωση 7-8 κιλά ρόδια/ έτος/ άτομο.9,90 €
-
-