Χαμαίρωπας χαμηλός (Chamaerops excelsa) - 12 σπόρους

0 ψήφοι, βαθμός 0 από 5

Αμεσα διαθέσιμο Αποστολή: Μέσα σε 48 ώρες Βάρος: 0.007kg
9,90 €
+(30) 6941 - 431591
growcity.gr
Ο φοίνικας μεγαλώνει μόνος του στα χιονισμένα Ιμαλάια σε ύψος 2.400 μέτρων.
Πρόσθεση στην Σύγκριση
Χαμαίρωπας χαμηλός (Chamaerops excelsa) - 12 σπόρους

Λεπτομέρειες

Είναι ένα όμορφο ταχέως αναπτυσσόμενο νανοειδές φοινικοειδές φυτό του οποία τα φύλλα έιναι ελαφρώς ασημοπράσινα , με αγκαθωτούς μίσχους που καταλήγουν σε βενταλοειδούς ανάπτυξης φυλλάρια. Ο κορμός του είναι ελαφρώς τριχωτός και παράγει κίτρινα άνθη το καλοκαίρι και καφέ χρώματος καρπούς το φθινόπωρο.  Σε καλή θέση αναπτύσσει 6 με 8 φύλλα το χρόνο.


Προέλευση: Η φυσική παραγωγή του φοίνικα γίνεται μεταξύ της νότιας Κίνας και της νότιας Ιαπωνίας. Είναι ο μοναδικός φοίνικας στον κόσμο πουμεγαλώνει μόνος τουμέχρι και σε αρκετά μεγάλο βόρειο γεωγραφικό πλάτος, όπως στα χιονισμένα Ιμαλάια σε ύψος 2.400 μέτρων.

Πολλαπλασιασμός: Η σπορά σε εσωτερικούς χώρους είναι δυνατή όλο το χρόνο. Αφήστε το σπόρο για περίπου μία νύχτα σε νερό σε θερμοκρασία δωματίου για να φουσκώσει. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τους σπόρους σε υγρό έδαφος περίπου 1 cm βάθος και διατηρείστε το συνεχώς υγρό. Σε θερμοκρασία 20 ° -25 ° C ο σπόρος θα βλαστήσει από 2 έως 6 εβδομάδες.

Τοποθεσία / Φως:  Ιδανικό είναι για φωτεινούς, ηλιόλουστους χώρους. Επίσης μπορεί να  μεγαλώνει σε χώρους με σκιά, αλλά αναπτύσσεται με πιο αργούς ρυθμούς.

 

Φροντίδα:  Πρέπει να διατηρείτε το έδαφος πάντα υγρό, αλλά αποφύγετε την υπεράρδευση . Από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο κάθε δύο εβδομάδες πρέπει να βάζετε στο φοίνικα υγρό λίπασμα για μπονσάι. Το πιο κατάλληλο είναι ένα βαρύ, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά χώμα αργίλου.

Φροντίδα το Χειμώνα: Όταν είναι σε διαμέρισμα πρέπει να ψεκάζετε τα φύλλα του φοίνικα λόγω του ξηρού αέρα (αλλιώς οι άκρες τβν φύλλων θα μαυρίσουν) και να το πότιζετε λίγο. Εάν τον έχετε σε εξωτερικό χώρο θα πρέπει να καλύψετε το φοίνικα με κάτι έτσι ώστε να μην παγώσει. Εάν τον έχετε το χειμώνα σε σκοτεινό μέρος, την άνοιξη δεν πρέπει να τον βάλετε σε μέρος που τον βλέπει πολύ ο ήλιος αλλιώς θα καούν τα φύλλα από την έντονη αλλαγή. Ο φοίνικας γίνετε "πραγματικά" ανθεκτικός το χειμώνα μετά το πέμπτο έτος.

Περισσότερα από то Σπόροι:
 1. Αφρικάνικη μπλε βροχή (Bolusanthus speciosus) - 4 σπόρους
  Το πακέτο περιέχει 4 σπόρους.
  9,90 €
 2. Πιπέρι καγιέν (Capsicum frutescens ) - 30 σπόρους
 3. Γκίνγκο Μπιλόμπα (Ginkgo biloba) - 4 σπόρους
  Τα φύλλα του δέντρου περιέχουν δραστικές ουσίες και δεν επηρεάζονται από έντομα, ασθένειες και μολύνσεις. Οι ουσίες αυτές θεωρούνται ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές όταν παρουσιάζονται προβλήματα συγκέντρωσης και μειωμένης μνήμης. Επίσης διευρύνουν τα αγγεία και βελτιώνουν τον μεταβολισμό του εγκεφάλου.
  9,90 €
 4. Purple Tiger (Capsicum chinense)

  Purple Tiger (Capsicum chinense)

  9,90 €