Χαμαίρωπας χαμηλός (Chamaerops excelsa) - 12 σπόρους

0 ψήφοι, βαθμός 0 από 5

Αμεσα διαθέσιμο Αποστολή: Μέσα σε 48 ώρες Βάρος: 0.007kg
9,90 €
+(30) 6941 - 431591
growcity.gr
Ο φοίνικας μεγαλώνει μόνος του στα χιονισμένα Ιμαλάια σε ύψος 2.400 μέτρων.
Πρόσθεση στην Σύγκριση
Χαμαίρωπας χαμηλός (Chamaerops excelsa) - 12 σπόρους

Λεπτομέρειες

Είναι ένα όμορφο ταχέως αναπτυσσόμενο νανοειδές φοινικοειδές φυτό του οποία τα φύλλα έιναι ελαφρώς ασημοπράσινα , με αγκαθωτούς μίσχους που καταλήγουν σε βενταλοειδούς ανάπτυξης φυλλάρια. Ο κορμός του είναι ελαφρώς τριχωτός και παράγει κίτρινα άνθη το καλοκαίρι και καφέ χρώματος καρπούς το φθινόπωρο.  Σε καλή θέση αναπτύσσει 6 με 8 φύλλα το χρόνο.


Προέλευση: Η φυσική παραγωγή του φοίνικα γίνεται μεταξύ της νότιας Κίνας και της νότιας Ιαπωνίας. Είναι ο μοναδικός φοίνικας στον κόσμο πουμεγαλώνει μόνος τουμέχρι και σε αρκετά μεγάλο βόρειο γεωγραφικό πλάτος, όπως στα χιονισμένα Ιμαλάια σε ύψος 2.400 μέτρων.

Πολλαπλασιασμός: Η σπορά σε εσωτερικούς χώρους είναι δυνατή όλο το χρόνο. Αφήστε το σπόρο για περίπου μία νύχτα σε νερό σε θερμοκρασία δωματίου για να φουσκώσει. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τους σπόρους σε υγρό έδαφος περίπου 1 cm βάθος και διατηρείστε το συνεχώς υγρό. Σε θερμοκρασία 20 ° -25 ° C ο σπόρος θα βλαστήσει από 2 έως 6 εβδομάδες.

Τοποθεσία / Φως:  Ιδανικό είναι για φωτεινούς, ηλιόλουστους χώρους. Επίσης μπορεί να  μεγαλώνει σε χώρους με σκιά, αλλά αναπτύσσεται με πιο αργούς ρυθμούς.

 

Φροντίδα:  Πρέπει να διατηρείτε το έδαφος πάντα υγρό, αλλά αποφύγετε την υπεράρδευση . Από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο κάθε δύο εβδομάδες πρέπει να βάζετε στο φοίνικα υγρό λίπασμα για μπονσάι. Το πιο κατάλληλο είναι ένα βαρύ, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά χώμα αργίλου.

Φροντίδα το Χειμώνα: Όταν είναι σε διαμέρισμα πρέπει να ψεκάζετε τα φύλλα του φοίνικα λόγω του ξηρού αέρα (αλλιώς οι άκρες τβν φύλλων θα μαυρίσουν) και να το πότιζετε λίγο. Εάν τον έχετε σε εξωτερικό χώρο θα πρέπει να καλύψετε το φοίνικα με κάτι έτσι ώστε να μην παγώσει. Εάν τον έχετε το χειμώνα σε σκοτεινό μέρος, την άνοιξη δεν πρέπει να τον βάλετε σε μέρος που τον βλέπει πολύ ο ήλιος αλλιώς θα καούν τα φύλλα από την έντονη αλλαγή. Ο φοίνικας γίνετε "πραγματικά" ανθεκτικός το χειμώνα μετά το πέμπτο έτος.

Περισσότερα από то Σπόροι:
 1. Aκμή (acmella oleracea) - 500 σπόρους
  Προέρχεται από την τροπική Βραζιλία.
  9,90 €
 2. Μαύρο πιπέρι (Piper nigrum) - 20 σπόρους
  Στην Ινδία, ο καρπός χρησιμοποιείται για θεραπεία κατά της φλεγμονής και κατά του πονοκέφαλου.
  9,90 €
 3. Αυστραλιανό πεύκο (Casuarina equisetifolia) - 200 σπόρους
  Αυτό το πεύκο, γνωστό ως πεύκο της Αυστραλίας, έχει φύλλα που μοιάζουν με πευκοβελόνες και είναι πολύ ανθεκτικό φυτό γιατί αναπτύσσεται ακόμα και σε αμμώδη εδάφη. Δεν χρειάζεται πολύ νερό.
  9,90 €
 4. Iαπωνικό σφενδάμο (Acer palmatum Atropurpureum) - 10 σπόρους
  Το πακέτο περιέχει 10 σπόρους.
  9,90 €