Λεπτομέρειες
Τι πρέπει να γνωρίζεται: Αναρριχητικό φυτό που ξεπερνά τα 8 μέτρα σε ύψος. Τα φύλλα του είναι στιλπνά, πλατιά και τα άνθη του είναι αφανή σχηματίζοντας λεπτές ταξιανθίες. Ο καρπός ή κόκκος πιπεριού είναι μικρός, στρογγυλός, εμπύρηνος με σαρκώδες περικάρπιο και διάμετρο 5-8 χιλιοστά. Το χρώμα των καρπών είναι πράσινο και όταν ωριμάσουν γίνεται κιτρινοκόκκινο, όταν δε ξεραθούν γίνονται μαύροι.
Το άρωμα τους είναι οξύ διαπεραστικό και ερεθιστικό στη μύτη και η γεύση πολύ καυτερή. Για την καλλίτερη ανάπτυξη του φυτού χρειάζονται υψηλές θερμοκρασίες και αρκετές βροχές. Τα φυτά πολλαπλασιάζονται με μοσχεύματα και καρποφορούν σε 2 χρόνια μετά τη φύτευση τους και για 30-40 χρόνια μπορούν να δίνουν καρπούς. Η συγκομιδή γίνεται συνήθως χειρωνακτικά. Καλλιεργείται ευρέως στην Ινδονησία , Ινδία, Καμπόζη, Μαλαισία και Βραζιλία.
Χρήσεις: Στην Ινδία, ο καρπός χρησιμοποιείται για θεραπεία κατά της φλεγμονής και κατά της πονοκέφαλου.
Η σπορά (για σπίτι) μπορεί να γίνει όλο το χρόνο. Αφήστε τους σπόρους να μαλακώσουν για αρκετές ώρες σε νερό. Μετά αναμείξτε χώμα θερμοκηπίου με ¼ άμμο. Πιέστε τους σπόρους για περίπου 1 cm στο έδαφος και στη συνέχεια καλύψτε με το μείγμα χώματοςκαι αφήστε σε πολύ ζεστό μέρος. 25 ° -30 ° C, είναι η ιδανική θερμοκρασία για τη βλάστηση. Για τη βλάστηση χρειάζεται επίσης υψηλή υγρασία στο δωμάτιο.
Χειμώνας: η φροντίδα τον χειμώνα είναι ίδια με εκείνη το καλοκαίρι. Η ελάχιστη θερμοκρασία που πρέπει να έχετε είναι 15 ° C σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη.